۷ روش برای نوشتن عنوان مناسب برای مطالب سایت

در این مطلب روش هایی مناسب برای جلب توجه مخاطب و موتور‌های جست‌و جو پیشنهاد می کنیم

بر کسی پوشیده نیست که تیتر مهم‌ترین فاکتور در نوشتن یک پست وبلاگی خوب است. در واقع با یک تیتر خوب است که مخاطب به خواندن یک مطلب علاقه نشان می‌دهد یا آن را به اشتراک می‌گذارد. در صورت عدم انتخاب تیترهای مناسب برای نوشته، هرچند هم که نوشته‌ی شما غنی باشد، احتمال خوانده شدن آن کم است. انتخاب تیترهای مناسب اصلا کار سختی نیست و فقط به کمی دقت و چاشنی خلاقیت نیاز دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا ۷ راز نوشتن تیترهای مناسب و کاربر پسند را به شما آموزش دهیم.

۱.سوال بپرسید

تیترهایی که سوالی هستند حس کنجکاوی را در کاربر ایجاد می‌کنند. وقتی کاربران تیتری سوالی را می‌خوانند که پاسخش را نمی‌دانند، ناخودآگاه ذهن آنها درگیر پیدا کردن پاسخ آن سوال می‌شود و پاسخ آن سوال در متن شما نهفته است. پس آنها شروع به خواندن نوشته‌ی شما خواهند کرد. یک مثال تیتر سوالی را در زیر می‌بینید.

 

۲. صادق باشید

صادق بودن در تیترها به این معنی است که در تیترها به شکست ها، اشتباهات و درس هایی که گرفته‌اید اشاره کنید. قطعا افراد دوست دارند تجربیات دیگران در موارد مختلف هرچند هم که به شکست منتهی شده باشند را بخوانند تا برای آنها تجربه شود. زیرا «از تجارب برای دفع بلاها، سلاح ها می‌توان ساخت»

۳. به کاربر شوک وارد کنید

منظورم از نوشتن تیتر های شوک‌ آور این است که تیترهایی بنویسید که برای کاربر غیرقابل تصور و فراتر از واقعیت های روز باشند. البته منظورم این نیست که تیترهای دروغ بنویسید! نه. تیترهایی بنویسید که باور کردنش کمی سخت باشد. مثلا “چطور در ۱۰ روز پولدار شویم”.

 

۴. به آنها یاد دهید چگونه کاری را به انجام برسانند

انسان ها عاشق یاد گرفتن هستند. پس از همین پتانسیل برای نوشتن تیترهای جذاب استفاده کنید. به کاربر بگویید که چطور  فلان کار را انجام دهد. من تیتر این مطلب را “چگونه برای مطالب تیترهای مناسب بنویسیم؟” انتخاب کردم. و من در واقع در حال آموزش تیترنویسی به شما هستم. و شما هم در حال خواندن این مطلب. پس تیتر من موفق بوده و توانسته شما را به خواندن مطلبم ترغیب کند.

 

۵. مشکلی را حل کنید

همه‎‌ی ما در زندگی مشکلاتی داریم. از مشکلات مالی گرفته تا شکست های عشقی!!! پس چرا از این ظرفیت برای نوشتن تیتر های مناسب استفاده نکنید؟ به کاربر از طریق تیتر بگویید که شما می‌توانید مشکلش را حل کنید. مثلا بگویید”چگونه از ورشکستگی نجات پیدا کنیم” یا “چگونه شکست عشقی را فراموش کنیم”. مطمئنا افرادی که ورشکسته شده اند یا شکست عشقی خورده اند از این مطلب استقبال خواهد کرد.

۶. کاربر را به جوامع بزرگتر وصل کنید

انسان اساسا موجودی اجتماعی است و دوست دارد گروهی دست به انجام بزند. پس دست به کار شوید و از این ویژگی ذاتی انسان برای نوشتن تیترها کمک بگیرید. مثلا در تیتر زیر جری لی، طیف طرفداران فیلم ارباب حلقه‌ها را مخاطب قرار داده است. مطمئنا هرکسی که طرفدار این فیلم باشد به محض دیدن این تیتر روی آن کلیک خواهد کرد.

 

۷. منفعت رسان باشید

قطعا هیچ کسی دوست ندارد وقت با ارزش خود را صرف خواندن مطلبی کند که هیج سودی برایش ندارد. اما اگر شما در تیترتان به کاربر القا کنید که با خواندن این مطلب، او به منفعتی بزرگ می‌رسد، او قطعا به خواندن ترغیب خواهد شد. مثلا در تیتر زیر به کاربر گفته شده که صبح ها با انجام ۲۴ دقیقه ای عملی، آنها به یک ستاره‌ی کارآفرینی تبدیل خواهند شد. منفعت این تیتر در بخش آخرش است. یعنی ستاره شدن در کارآفرینی . وگرنه خواب صبح بسیار شیرین و دل کندن از آن بسیار سخت است. پس کمتر کسی ۲۴ دقیقه از صبح خود را صرف آن عمل وعده داده شده می‌کند.